Stærkt internationalt felt til RENT LIV LØBET Skive

Efter udsættelsen af dette års udgave af RENT LIV LØBET Skive til søndag den 29. august, var det med en vis spænding, at arrangørerne af løbet skulle sammensætte feltet til løbet.
”Vi har altid formået at samle et stærkt internationalt felt til RENT LIV LØBET, men i år har interessen været helt overvældende”, fortæller Løbsarrangør Per Bådsgaard. ”Løbet må maksimalt have deltagelse af 29 teams, men vi har haft henvendelser fra 40-50 teams fra hele verden. Derfor har det været svært at udvælge de deltagende teams, så vi tilgodeser flest mulige interesser, men vi synes selv, at vi har samlet et virkeligt stærkt felt”.
Traditionen tro består feltet af stort set hele den danske og norske elite, men i år får de selskab af en lang række stærke Continental Teams fra mange andre lande – bl.a. 2 teams fra Canada.
I årets udgave er der hele 12 Continental Teams til start, hvilket vil være stærkt medvirkende til at løbet bliver særdeles åbent.
Hvis Covid-19 situationen af forskellige årsager skulle medføre afbud fra enkelte teams, er der mange stærke teams på venteliste, så der vil under alle omstændigheder blive tale om et særdeles stærkt felt.
Med den store interesse for løbet med termin i slut august, vil arrangørerne overveje, hvorvidt man i 2022 skal vende tilbage som et forårsløb, eller man fremadrettet skal fastholde terminen i august.
Blandt løbets tidligere vindere finder man navne som Alexander Kamp og den tyske topsprinter Phil Bauhaus. Seneste udgave (2019) gav hjemmebanesejr til talentfulde Frederik Rodenberg fra Team ColoQuick.
De deltagende teams i RENT LIV LØBET Skive 2021 kan ses HER:
 

Rent Liv Løbet Skive køres 29. august

Som tidligere offentliggjort, ligger det nu fast at 2021 udgaven af de to Nordvestjyske Cykelløb på Europatouren, “GP Himmerland Rundt” og “RENT LIV Løbet Skive”, afvikles d. 28. og 29. august.
Løbene blev i 2020 aflyst pga. Covid-19 situationen og var oprindeligt planlagt til afvikling 1. og 2. maj i år.
“Denne weekend var måske ikke vores første prioritet, men der er altså tale om et større puslespil, der skal gå op i en højere enhed, når man skal ændre datoer i forhold til en allerede planlagt sæson”, udtaler Løbsarrangør Mogens Kristensen.
Der skal ikke blot tages højde for den foreløbige danske løbskalender, men også i forhold til andre løb på Europatouren – og faktisk også i forhold til den norske løbskalender, da der traditionelt deltager mange norske teams i de to løb.
“Der har været stor velvilje fra alle parter til at få tingene til at lykkes. DCU har koordineret indsatsen i forhold til UCI og det norske cykelforbund, så vi er glade for, at tingene nu er på plads”, fortæller Mogens Kristensen.
I den sidste ende er det reelt Det Europæiske Cykelforbund samt UCI, der træffer den endelige afgørelse om tidspunktet for afviklingen af løbene.
Mogens Kristensen fortæller, at forhåndsinteressen for løbene som sædvanligt har været stor. Der er plads til i alt 29 teams a 6 ryttere til de to løb, og der er allerede lavet aftale med hele 27 teams. Udover, at den skandinaviske elite er på plads, vil man også finde Continental Teams fra lande som eksempelvis Tyskland, Holland, Canada og New Zealand.
“Så nu håber vi blot på, at der er styr på Covid-19 situationen i slutningen af august, så der kan blive cykelfest i Himmerland og Skive”, afslutter Mogens Kristensen.

Niklas Larsen, Team coloQuick, vinder 2019 udgaven af GP Himmerland Rundt.

————————————————-

Rent Liv Løbet 2021 er udsat – løbet søges gennemført søndag den 22. august 2021

Løbsarrangør Mogens Kristensen udtaler i  den forbindelse: “Kampen mod Covid-19 er nu gået over i en ny fase, hvor et stort vaccinationsprogram er blevet igangsat. Vi glæder os til, at vaccinationerne er så udbredt, at det igen er forsvarligt at samles på tværs af nationerne. Vi tror desværre ikke, at det bliver muligt inden den 1.-2. maj i år, hvor vi havde planlagt at afholde vores to UCI løb, “GP Himmerland Rundt” og “RENT LIV Løbet Skive”.
Derfor har vi med beklagelse besluttet at anmode UCI om at udsætte løbene til den 21.-22. august, hvor vi forhåbentlig kan afvikle løbene som vi plejer med masser af tilskuere.”
 
Forhåndsinteressen for deltagelse i de to traditionsrige løb har ellers været meget stort. Der er allerede indgået aftaler med 28 forskellige teams fra en lang række europæiske lande samt Canada.
 

Arrangørerne håber på, at de allerede udvalgte teams fortsat vil deltage i løbene, hvis ellers UCI accepterer flytningen.

I 2020 blev løbene aflyst pga. Covid-19.

————————————————————–

RENT LIV Løbet Skive 2020 er aflyst

Arrangørerne af de to cykelløb på Europatouren – GP Himmerland Rundt og RENT LIV Løbet Skive –
har idag besluttet at aflyse de to løb i år grundet Corona virussen.
Løbene var berammet til d. 2. og 3. maj.

Løbsarrangør Mogens Kristensen oplyser, at på samme tid har det været en let og en svær beslutning at tage. Det var en let beslutning i forhold til folkesundheden, der altid kommer i første række. Det var en svær beslutning at aflyse helt, da vi måske godt kunne få andre løbsdatoer i denne helt specielle situation. Men der er mange ting, der skal tages højde for ved den slags arrangementer. Det gælder lige fra holdenes løbsprogrammer til stor hotelkapacitet.

Arrangørerne satser på at løbene igen finder sted i 2021, men det kræver, at der også vil være sponsoropbakning til den tid.
Dette vil nok igen være afhængig af, hvordan erhvervslivet kommer gennem den kommende tid.

Overvejer aflysning af GP Himmerland Rundt og RENT LIV Løbet i Skive

UCI har, pga. Corona virussen, valgt at aflyse alle løb på Europatouren frem til d. 3. april.
En lang række andre løb på den internationale cykelkalender er allerede blevet udskudt eller aflyst.

I Danmark er den hjemlige cykelsæson blevet udskudt, så derfor er det også naturligt, at vi overvejer,
om vi nu skal aflyse GP Himmerland Rundt og RENT LIV Løbet i Skive, der er planlagt til d. 2. og 3. maj,
oplyser Løbsarrangør Mogens Kristensen og tilføjer: Vi følger meget nøje henstillingerne fra
myndighederne, men vi har nok svært ved at tro, at verden er tilbage på skinner om blot 6 uger.

Der er p.t. tegnet kontrakt om deltagelse med hele 28 teams fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland,
Holland og Canada, så selv om situationen måtte ændre sig i Danmark, vil man også være afhængig af
situationen i de andre lande.

Ved en evt. aflysning vil vi som arrangører blive ramt hårdt, og det samme vil en lang række af vores
samarbejdspartnere – ikke mindst i hotel- og restaurationsbranchen, men folkesundheden kommer
dog ubetinget i første række, afslutter Mogens Kristensen.

Den endelige beslutning vil blive taget på et møde mandag d. 23. marts.

5. maj 2019 - Team coloQuick triumferer på hjemmmebane

RENT LIV Løbet Skive blev en stor triumf for det lokale hold, Team coloQuick, idet løbet blev vundet af Frederik Rodenberg foran teamkammeraten Niklas Larsen (vinder af GP Himmerland Rundt) med Christoffer Lisson, BHS Almeborg Bornholm, på tredjepladsen. De to UCI løb, GP Himmerland Rundt og RENT LIV Løbet Skive, har således været et triumftog for Team ColoQuick.

Sidste års vinder af RENT LIV Løbet Skive, Rasmus Bøgh Wallin, Team Riwal Readynez Cycling Team, måtte tage til takke med fjerdepladsen.
Du kan læse fyldige referater hos Cykelmagasinet: https://www.cykelmagasinet.dk/rent-liv-skive-loebet-2019
og feltet.dk: https://www.feltet.dk/nyheder/glimrende_coloquick_tager_dobbeltsejr_i_skive/

4. marts – Stærkt internationalt felt til den Nordvestjyske Cykelweekend

Arrangørerne af den Nordvestjyske Cykelweekend har nu offentliggjort felterne til årets udgave af løbet, og der er tale om et meget stærke felter med danske pro-continentale Riwal Readynez Cycling Team og lokale Team ColoQuick i spidsen. 
Løbet får dermed deltagelse af 1 Pro-Continental team, 10 Continentale teams og 18 nationale club teams

Alle de danske teams vil være til start og dermed vil hele den hjemlige elite være at finde på startlisten. Især nordmændene er også vilde med løbet og feltet tæller derfor ikke mindre end 13 norske teams, der også er suppleret med teams fra Sverige, Tyskland, Holland og Polen.

”Vi har modtaget rigtig mange ansøgninger til vores to løb i år, så vi har været inde i en stor udvælgelsesproces”, fortæller en af løbsarrangørerne, Mogens Kristensen, og fortsætter: ”Som sædvanligt har vi dog primært prioriteret de skandinaviske teams suppleret med nogle meget stærke teams fra Holland, Tyskland og Polen. Der er ingen tvivl om, at vi i år præsenterer det absolut stærkeste felt i løbenes historie. Vi er glade for, at Riwal Readynez fortsat prioriterer vores løb, nu hvor de har mulighed for at køre løb på allerhøjeste niveau, men de vil blive udfordret ikke mindst af de deltagende continental teams. I Skive vil hjemmebaneholdet fra Team ColoQuick gøre alt for at sejre igen”.

Der er tale om om 9. udgave af GP Himmerland Rundt og 7. udgave af RENT LIV Løbet Skive, der i år bliver afviklet henholdsvis lørdag 4. maj og søndag d. 5. maj. Løbene er selvstændige løb og er en del af Europatouren.

28. februar – Adskillige hold på venteliste

Det er en tilfreds løbsdirektør, Mogens Kristensen, som kan konstatere enorm interesse
for Den Nordvestjyske Cykelweekend med Grand Prix Himmerland Rundt i Aars den 4. maj
og RENT LIV løbet Skive den 5. maj.
Vi har lige nu 11 hold på venteliste og det er en situation, der kommer noget bag på os,
men det vidner om den status løbene åbenbart har fået i vore nabolande. Det kan vi kun
være særdeles glade for og tilfredse med, siger Mogens Kristensen.

Luk menu